1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dr. Who DMD Issue

Discussion in 'Pinball Tech Support' started by thewebexpert, Feb 14, 2015.

  1. thewebexpert

    thewebexpert Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    276
    Likes Received:
    20
    Location:
    Almonte, Ontario
    Hi Guys, no picture yet, but I need help. When I power on the game, the DMD has perfectly spaced lines going up and down through the DMD every 1 inch.

    What is up? The game was not played for a while, turned it on today, and we have those lines. Any troubleshooting tips would be appreciated

    I did reseat all of the connectors on the DMD but that did not make a difference.

    Cheers
    Derek
     
    #1
    Last edited: Feb 14, 2015
  2. thewebexpert

    thewebexpert Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    276
    Likes Received:
    20
    Location:
    Almonte, Ontario
    Crap - Need to update my Signature, Dr Who is in pain.. -sob-
     
    #2
  3. Menace

    Menace Well-Known Member
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    2,431
    Likes Received:
    227
    Location:
    Santiago de Aurora
    Remove and re-seat the DMD ribbon cable and you should be good to go. If the issue goes away and comes back after a while I suggest buying a new DMD ribbon cable as the contacts inside the cable have tarnished.

    D
     
    #3
  4. thewebexpert

    thewebexpert Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    276
    Likes Received:
    20
    Location:
    Almonte, Ontario
    will try that tomorrow and see what happens, thanks!
     
    #4
  5. thewebexpert

    thewebexpert Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    276
    Likes Received:
    20
    Location:
    Almonte, Ontario
    So reseating the DMD ribbon does not work, I wiggled and jiggled it in case it was loose . I did a DMD TEST and after all the tests finish, I get an other test that says Page Error B(1) 1 14 .... any ideas?

    Also, when the DMD is supposed to show different things to shoot at eg which 3 targets to shoot, it does not, it actually just keeps showing the score. that tells me I may have an issue on my control board. what do you guys think?
     
    #5
  6. thewebexpert

    thewebexpert Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    276
    Likes Received:
    20
    Location:
    Almonte, Ontario
    I troubleshooted it, basically replugged in every single wire on the board, it fixed it, so the ribbon cable was fine, it was one of the others! whooohooo! ALL GAMES WORKING AGAIN!
     
    #6
  7. Allan

    Allan Member

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    Binbrook
    Those press in plugs are great for production but break down over time
     
    #7

Share This Page